Нормативи для надання знаку “Зелена садиба”

НОРМАТИВИ ЕКОЛОГІЧНОЇ ЯКОСТІ РОЗМІЩЕННЯ ВІДПОЧИВАЮЧИХ У СЕЛІ ДЛЯ НАДАННЯ ЗНАКУ “ЗЕЛЕНА САДИБА”

Знак «ЗЕЛЕНА САДИБА» надається агротуристичним садибам, які відповідають вимогам наведе­них нижче «НОРМАТИВІВ». Знак має три рівня якості, від першого (найнижчого) до третього (най­вищого). Для отримання знаку першого рівня садиба має відповідати всім вимогам, позначеним цифрою “1”. Для отримання сертифікату другого рівня садиба має відповідати всім вимогам, позначеним цифрою “1” та 80% вимог, позначених цифрою “2”. Для от­римання сертифікату третього рівня садиба має відповідати всім вимогам, позначеним цифрою “1”, 80% вимог, позначених цифрою “2” та 80% вимог, позначених цифрою “З”.

Для проведення сертифікації до садиби виїжджа­тиме інспектор, який перевірить відповідність садиби зазначеним вимогам. Зібрана інспектором інфор­мація буде надана Комісії, призначеній Спілкою, яка винесе остаточне рішення про надання знаку «ЗЕЛЕ­НА САДИБА». Знак «ЗЕЛЕНА САДИБА» надавати­меться на термін у 2 роки, що буде підтверджено відповідним сертифікатом.

Довкілля садиби повинно бути екологічно чистим та привабливим, господарі повинні стежити за підтримкою та поліпшенням екологічного стану довкілля, сприяти збереженню ландшафтів та біорізноманіття.

1.1. Садиба розташована в мальовничому місці, поблизу с привабливі елементи ландшафту “1”

1.2. Околиці садиби чисті і доглянуті, бур’яни виполоті, нема сміття “1”

1.3. Довкілля садиби не має джерел забруднення (сміттєзвалищ, очисних споруд та ін.) “2”

1.4. Навколишні місця відпочинку доглянуті та очищені від сміття.  “2”

1.5. Садиба розташована на безпечній відстані від джерел екологічного ризику.   “З”

1.6. Поблизу садиби є природоохоронна територія “З”

2. САДИБА

Садиба не повинна бути джерелом забруднення; використання екологічно-агресивних речовин слід максимально – обмежувати; оформлення території мас носиту ознаки підтримки сталого розвитку регіону та його екологічного стану.

2.1. Територія садиби доглянута  та не має ознак забруднення “1”

2.2. Сміття та відходи збираються в спеціально облаштованому місці  “1”

2.3. Не застосовуються хімічні засоби. захисту рослин    “1”

2.4. Органічні відходи збираються в компостні ями або згодовуються домашнім тваринам    “2”

2.5. Не використовуються пластикові садові меблі  “2”

2.6. Будівельні матеріали не вміщують азбесту  “2”

2.7. Сміття вивозиться централізовано  “2”

2.8. Будинок і садиба оформлені у традиційному для даного регіону стилі “2”

2.9. В оформленні садиби використовуються місцеві види рослин   “2”

2.10.  Покращені умови для видів місцевої фауни (годівниці, гніздів’я)     “2”

2.11.  Не застосовуються мінеральні добрива. “З”

2.12.  Сміття сортується і вивозиться централізовано. “З”

2.13.  При будівництві будинку та оформленні садиби використані лише екологічно

чисті природні матеріали “З”

3. КІМНАТИ

3.1. В оформленні кімнат використовуються еле­менти традиційного стилю,   витвори народних ремесел та мистецтв “1”

3.2. Обладнання кімнат виготовлене з використанням натуральних матеріалів місцевого походження  “1”

3.3. Куріння дозволене лише в спеціально визначених місцях            “2”

3.4 В обладнанні кімнат не використовуються синтетичні матеріали         “З”

4. ПРОДУКТИ

Перевага надається екологічно чистим продуктам місцевого виробництва, приготованим за тра­диційними технологіями

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s